Slogan
 • Hang on Green
 • Hang on Green
 • Hang on Green
 • Hang on Green
 • Hang on Green
 • Hang on Green
 • Hang on Green
 • Hang on Green
Aeschynanthus Japhrolepis
Aeschynanthus Japhrolepis

Oorspronkelijk kom ik uit de vochtige regenwouden in Azië, die zich uitstrekten van de Himalaya tot Indonesië. Hier groeiden mijn voorouders in de bomen. Ik voel me helemaal thuis op een lichte, warme plaats in je huis of kantoor, zonder direct zonlicht.

Mijn naam dank ik aan mijn meest bijzondere eigenschap: ik houd mijn bloemen lang, zo niet altijd verborgen. Aeschynanthus betekent dan ook: ‘met bloemen die zich schamen.’ Wat niet betekent dat ik me echt schaam, maar mijn decoratieve blad is zo mooi, dat ik die het liefste met je deel. Ik groei compact, mijn lange loofranken waaieren graag uit in de lengte en breedte.

Aeschynanthus Japhrolepis Aeschynanthus Japhrolepis

Aeschynanthus Japhrolepis
Dischidia Nummularia
Dischidia Nummularia

Mijn bladeren lijken op knoppen daarom word ik ook wel eens de Button Orchid genoemd. Ook luister ik naar de naam mierenplant, omdat een aantal van mijn voorouders in India, Taiwan en Australië in symbiose leven met mieren.

In het wild groei ik het liefste op de stammen van bomen in regenwouden. In je huis of kantoor hang ik het liefste op een lichte, warme plaats zonder direct zonlicht. Als ik het naar mijn zin heb, kan ik ranken krijgen van maar liefst 3 meter lang.

Dischidia Nummularia Dischidia Nummularia

Dischidia Nummularia
Dischidia Ruscifolia
Dischidia Ruscifolia

Ik ben stoer en oersterk. Ik kan – als het moet – weken zonder water, maar ben wel gek op licht. Daar word ik zo blij van dat ik je met liefde kleine, witte bloemen schenk.

Ik word ook wel Million Hearts genoemd. Die naam dank ik aan mijn hartvormige, groene bladeren. In de natuur kom je me tegen in de regenwouden van India tot Australië. Daar wortel ik mezelf op boomstammen. Ik hecht me er zo aan vast dat het soms lijkt of ik er mee vergroeid ben. Ik leef daar van het langs de boomstam stromende water.

Dischidia Ruscifolia Dischidia Ruscifolia

Dischidia Ruscifolia
Hoya
Hoya

Wij komen oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië en zijn voor het eerst ontdekt in de Filippijnen door Robert Brown. Hij vernoemde ons naar zijn beste vriend, de 18e eeuwse botanicus Thomas Hoy. In de volksmond worden we ook wel waxplanten of wasplanten genoemd naar de wasachtige glans op onze bladeren. We luisteren ook naar de naam Parel van het regenwoud.

Onze familie is groot; we hebben veel broers en zussen. We verschillen in de vorm, de groenschakeringen van het blad en de kleur van de bloemen. Onder de naam Hang on Green kun je de Hoya Memoria Gracilis (donker groene bladeren met zilveren vlekken), Hoys carnosa Rubra (roze bloemen) en Hoya Linearis kopen.

We voelen ons helemaal thuis op een warme, lichte plaats en hebben niet veel water en plantenvoeding nodig.

Hoya Hoya

 • Hoya Memoria Gracilis
 • Hoya Carnosa Rubra
 • Hoya
Hoya Memoria Gracilis
Peperomia
Peperomia

Onze familienaam betekent gelijkend op peper. We stammen dan ook af van de peperplanten. Onze eigen familie is erg groot: er zijn honderden soorten van ons. We zijn vooral bekend om de sierwaarde van onze groene bladeren. Als we bloeien, krijgen we een bloemenstengel die lijkt op een rattenstaart. Daarom worden we ook wel 'rattenstaartachtigen' genoemd.

Oorspronkelijk komen we uit Zuid-Amerika en West-Indië. We gedijen het beste in warme, schaduwrijke omgevingen. Verder hebben we niet veel noten op onze zang: wekelijks een scheutje water voldoet: we hebben liever minder dan meer water. In omvang zijn we zeer compact: je kunt ons eigenlijk in iedere ompot planten.

Onder de naam Hang on Green kun je de Peperomia Isabelle (frisgroen met compacte groei), Peperomia Prostrata, Peperomia Puteolata en Peperomia Pepperspot kopen.

Peperomia Peperomia

 • Peperomia Isabelle
 • Peperomia Prostrata
 • Peperomia Puteolata
 • Peperomia Pepperspot
Peperomia Angulata
Pilea Glaucophylla
Pilea Glaucophylla

Ik kom oorspronkelijk uit het mooie, tropische Costa Rica en word vooral bewonderd om mijn aantrekkelijke, kleine zilvergroene blaadjes en vlezige rode stengels. Mijn naam betekent een van een hoed voorzien (Pileata) zeegroen, blauw blad (Glaucopphylla).

Ik groei snel en produceer lange, met veel blaadjes bezette stengels. Het liefste bevind ik me in een warme, lichte omgeving en in aarde die contant matig vochtig is. Op direct zonlicht ben ik niet gek.

Pilea Glaucophylla Pilea Glaucophylla

Pilea Glaucophylla
Senecio Rowleyanus
Senecio Rowleyanus

Ik kom uit Zuid-Afrika en ben vernoemd naar de Britse botanicus Gordon Douglas Rowly. In de volksmond word ik erwtenplantje genoemd omdat mijn bladeren op kleine erwtjes lijken. In het wild groei ik op de grond maar in woon- en kantooromgevingen hang ik het liefste.

Ik groei het beste op een warme, lichte en tochtvrije plaats en heb niet veel water nodig. Als mijn stengels te lang worden, kun je die heel makkelijk inkorten. Ik ben mooi en decoratief in hangmanden of hoge sierpotten.

Senecio Rowleyanus Senecio Rowleyanus

Senecio Rowleyanus
Senecio Herreianus
Senecio Herreianus

Ik word ook wel String of Pearls genoemd, met een knipoog naar mijn lange slingers van groene parels. Maar je mag me ook gewoon een prachtige erwtenplant noemen. Mijn erwtjes zijn druppelvorming. Ik maak ze door mijn blad op te rollen zodat ik in de zon van Zuid-Afrika, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, niet zo snel uitdroog.

Bij jou in huis of op kantoor voel ik me het fijnste op een lichte, tochtvrije plaats zonder direct zonlicht. Een temperatuur tussen de 18 en 24 graden is voor mij ideaal. Hoewel ik er fragiel uitzie, ben ik erg makkelijk te verzorgen en heb ik niet veel water nodig. Ik kan tegen een stootje en als mijn stengels te lang worden, kun je die heel makkelijk inkorten.

Senecio Herreianus Senecio Herreianus

Senecio Herreianus
Codonanthe Crassifolia
Codonanthe Crassifolia

Bijzonder, zo mag je ons best noemen. In Midden- en Zuid-Amerika, waar we oorspronkelijk vandaan komen, groeien we op bomen. Maar omdat we vocht en voeding voornamelijk uit de lucht om ons heen halen, groeien en bloeien we het ook uitstekend bij jou thuis of op je werk: als hangplant of als sierlijke staander in een hele hoge vaas.

Bijzonder is ook onze bloeiwijze. Als we in een lichte omgeving staan (niet in de volle zon) geven we je uit dankbaarheid witte, geurende bloemen met een paarsroze hart. Daarna krijg je van ons nog een toegift in de vorm van besjes. We gedijen goed in een omgeving met een constante temperatuur en als we in bloei staan, ontvangen we graag regelmatig een klein scheutje water.

Senecio Herreianus Senecio Herreianus

Codonanthe Crassifolia

 

© Elstgeest Potplanten    www.elstgeest.nl